VEHVILÄISEN TALOKAUPAT SYYNÄTTY?

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen talokaupat on nyt tutkittu ja kaikki on mennyt lainkirjaimen mukaan. Syytettä ei nosteta kertoo asian tutkinut ja päättänyt apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Kaiketi myös asia on loppuunkäsitelty.

llmarisen hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesosen mukaan syyttämättäjättäminen oli odotettu ja helpottava.

– Olemme koko ajan korostaneet, että mitään laitonta ei ole tapahtunut. Olemme huojentuneita, että tutkinta on saatu päätökseen ja myös viranomaiset ovat todenneet toimintatapamme lainmukaisiksi, toteaa Pesonen Ilmarisen tiedotteessa.

Pesosen mukaan yrityksen johdolla oli hallituksen täysi luottamus koko prosessin ajan. Toimitusjohtaja Harri Sailas puolestaan kiittelee viranomaisia.

− Autoimme tutkinnassa viranomaisia kaikin tavoin, ja he hoitivat työnsä ripeästi.

Sailaksen mukaan rankka prosessi on ollut hyvää valmennusta tulevaisuutta varten.

– Vaikka prosessi on ajoittain koetellut niin yhtiön johtoa kuin henkilöstöäkin, käyty keskustelu on antanut meille paljon eväitä toimintamme kehittämiseen.
Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas on myös Finnairin hallituksen puheenjohtaja. Myös talokauppojen kummisetänä toiminut Christoffer Taxell taputtaa päätökselle käsiään.

Näin isot herrat päätöstä kiittelevät. Kuinkas muuten. Kansalaiset taitavat olla kuitenkin sitä mieltä, että se oli suuren luokan suhmurointia.  Tämä asia menee Herrat Pärjää Aina – sarakkeeseen.

Ei saisi asioiden käsittelyä vertailla, mutta Nuorisosäätiö-jutun käsittelyä on puitu jo kolme vuotta. Pian alkavan oikeudenkäynnin uskotaan valituksineen kestävän jopa 10 vuotta. Tästä asuntoyhtiöstä epäillään annetun joitakin 10.000 euroja politiikoille. Nuorisäätiön syntisäkkiä rasittaa erityisesti, että se on jakanut tukea väärän puolueen edustajille.

En voi mitään sille, että syntyy sellainen vaikutelma, että rahalla voi ostaa monenlaista – myös oikeutta. Sen Vehviläisen talokaupat todistivat.