YSTAVYYDEN SILLALLA-SÖPRUSE SILLAL-NÄYTTELY

Kälviän kirjasto 6.7.2012

Arvoisat näyttelyvieraat, rakkaat järvajaanilaiset!

Tervetuloa Ystävyyden Sillalla-Söpruse Sillall näyttelyyn.

Elämme muutoksen, murroksen aikaa niin täällä Kälviällä kuin siellä Järva-Jaanissa.

Yksi esimerkki:

Sähköiset aparaatit, viestimet kehittyvät tahtiin, jossa ammattilaisillakin on tekemistä pysyä mukana,

Toinen esimerkki:

Kuntakenttä on myllerrysten kohteena. Uusia hallinnollisia rajoja piirretään ja vanhoja palvelurakenteita uusitaan.

Mutta löytyy vastapainoksi jotain pysyvääkin. Mukava todeta täällä kirjastossa, että sähköiset viestimet eivät ole uhanneet kirjan asemaa. Edelleen kirjoja ostetaan, luetaan ja lainataan. Hyvä näin.

Kuntaliitoksista huolimatta tai juuri sen takia paikallisuus vahvistuu. Esimerkiksi meillä Kälviällä urheiluseura Tarmo voi hyvin. Toiminta on laajaa ja vilkasta erityisesti nuorisourheilussa.

Kotiseutuasiat kiinnostavat kälviäläisiä. Myös nuoria. Facebook-sivustojen Kälviä ryhmä on aktiivinen. Sivuilla kävijöitä ja keskustelijoita on runsaasti. Myös Vanha Kälviä-sivut netissä ovat runsaan mielenkiinnon kohteena.

Kulttuuri ja taide harrastus on Kälviällä vilkasta. Se on mukava todeta. Nyt meneillään olevat Kälviä-päivät ja tämä Ystävyyden Sillalla näyttelykin sen osaltansa osoittavat.

Arvoisat näyttelyvieraat ja rakkaat järvajaanilaiset!

On mieluisaa todeta, että Ystävyyden sillalla on edelleen kulkijoita. Lainaan viime vuonna julkaistun ystävyyskuntajuhlakirjan takakannen tekstiä.

”Järvajaanilaisten ja kälviäläisten ystävyys on edelleen voimissaan. Kuntaliitoksen jälkeen Kälviä hävisi suomalaiselta kuntakartalta, mutta kälviäläisyys säilyy. Ystävyyden silta välillemme on kestävästi rakennettu. Sillan niskat ovat lujaa virolaista ja suomalaista tekoa,”

Arvoisat näyttelyvieraat!

Nauttikaamme meille näytteille asetetusta näyttelystä ja Kälviä-päivien tulevista tapahtumista.