HALLITUKSEN MUODOSTAJA VAIHTUNEE

Millaisen hallituksen Suomi saa ja milloin saa?

Näyttää entistä selvemmältä, että Jyrki Kataisen jaamantie on käynyt mahdottomaksi. Samalla kokoomuksen hallitustie on käymässä yhä kaposemmaksi ja kuoppaisemmaksi.

Kokoomuksella ei ole enää kuin yksi valttikortti hihassaan. Jos he vaihtaisivat tunnustelijaksi Sauli Niinistön, niin se aiheuttaisi uutta värinää. Mutta tämä on puhdasta utopiaa. Käytäntö on kokonaan toinen juttu.

Keskustalla ei ole nähdäkseni minkäänlaista mahdollisuutta auttaa kokoomusta. Entisenlaista hallituspohjaa ei enää ole järkevää kaivaa esiin. Keskustalle se olisi vähintäänkin tuhon tie.

Veikkaan kylmästi, että seuraavan pääministerin nimi on Jutta Urpilainen. Tähän demarivetoiseen hallitukseen keskustankin kannattaa pyrkiä. Tietenkin ehdot pitävät olla siedettävät. Sanelijan paikalle keskusta ei pääse missään vaihtoehdoissa.

Kyllä hallituksen pitäisi olla valmiina juhannukseksi. Muuten ovat uudet vaalit syksyn katveessa edessä. Niitä tuskin mikään puolue palavasti  kaipaa.

No puolelta päivin tuli uutta tietoa. Katainen jatkaa edelleen hallitustunnusteluja. Nyt otetaan perussuomalaiset mukaan. Jos Timo Soini on sitä mieltä, että Katainen on seuraava pääministeri, niin asia on selvä. Keskustalaisille se ei ole huono vaihtoehto.

Prognoosiani en silti muuta.