JUSSI KIVELÄLLE

Tervehdys,

kysyit plogillani, että miten pääsee jonkun kustannuksella reissaamaan? Sitä en tiedä. Jos tarkoitat meidän jalkapallomatkaa Saksaan ja sieltä tehtyä vierailua Luxemburgiin, niin maksoimme matkamme itse. Se oli omatoimimatka. Jalkapallomatkoja olemme tehneet jo monet vuodet milloin Englantiin ja joskus muualle. Eikä niitä kukaan sponsoroi.

Nykyään netistä itse järjestäen tällaiset matkat eivät ole kovinkaan kalliita. Esimerkiksi Tampereelta Lontooseen on joskus lennetty edestakaisinkin alle 100 euron. Tämän Frankfurtin matkan lennot maksoivat muistaakseni noin 150 euroa. Neljä yötä huippuhotellissa erinomaisine aamupaloineen  maksoivat samat 150 euroa.

Miten sitten pääsee esimerkiksi Brysseliin jonkun mepin kutsumana? En osaa antaa siihen muuta neuvoa kuin esittää suoraan heille toivomus. Itse olen ollut kerran liki kymmenen vuotta sitten tällaisella matkalla Kyösti Virrankosken kutsumana.

Harrastukset maksavat. Kuuluisalta jalkapalloilija George Bestiltä kysyttiin, että mihin hänen rahansa ovat menneet? Best vastasi, että hän on sijoittanut varansa naisiin, viinaan ja autoihin ja loput hän on tuhlannut.

Itse olen sitä mieltä, että matkailuun menevät rahat eivät mene hukkaan. Joskus sitten on mukava kiikkustuolista kommentoida. että olenhan siellä minäkin käynyt.