KESÄLAITUMELLE JA ULKORUOKINTAAN

Heinäkuuksi Suomi hiljenee lomanviettoon. Valtakunnan asiatkin ovat nyt sillä tolalla, että kärsii meikäläisenkin rauhoittua kesää pitämään. Maa sai uuden ja taitavan naispääministerin. Pääministeri Mari Kiviniemi ehti jo piipahtaa Ruotsissa ja sai heti erinomaiset arvosanat kielitaidostaan. Suomi on osaavissa käsissä.

Miellyttävä asia oli myös, kun saimme ensimmäisen naispiispan. Vähitellen kansankirkkomme saa päivityksensä nykyajan tasolle. Se on tärkeä asia itsensä kirkon kannalta.

Myönteisiin asioihin lukeutuu myös, että saimme past pääministeri Matti Vanhasen uusiin töihin. Matti viisaana ja isänmaallisena miehenä meni perheyritysten johtoon. Näissä yrityksissä lepää suomalaisten toivo. Perheyritykset eivät lähde investoimaan ensimmäisenä ulkomaille vaan työllistävät ja innovoivat kotimaahan. Globaalit kansainväliset yritykset ovat sen sijaan työllistämismielessä menetettyä kauraa. Ne tähyävät ensisijaisesti aasialaisille markkinoille.

Nyt kun Englanti suureksi surukseni tipahti jalkapallon MM-kisoista, niin voi katsoa viileän rauhallisena loput ottelut.  Hyvää kesää!