YKSIN JÄTETTY

Politiikka on kovaa peliä. Jos joudut iltapäivälehtien lööppikamaksi ja olet raapaissut puolueen kiiltokuvaan naarmun, niin sinut jätetään oman onnensa nojaan. Sen osoitti jälleen kokoomuslaisen kansanedustaja Marja Tiuran kohtalo. Kyyti on ollut hänelle kylmää.

Valtakunnan äänikuningattaruus ei painanut kokoomuksen vaaassa paljoakaan. Kokoomus tipautti Tiuran ministerijunasta ensimmäiselle asemalle ja kelpuutti samaan junaan oululaisen kiintiönaisen ja taidoiltaan vaatimattoman Suvi Lindenin.

Nöyryytetty ja petetty Tiura jätettiin yksin. Puoluetovereilta ei ole herunut myötätuntoa. Selvittäköön soppansa itse tuumivat kanssasisaret ja veljet. Tulee mieleen Anneli Jäätteenmäen lyhyt pääministeryys. Silloinkin tukijat häipyivät kuin tuhka tuuleen. 

Puolueet ovat kuten eräät uskonlahkot. Jos poikkeat yhteiseltä polulta, niin sinut eristetään ja jätetään yksin. Puolue ei ole koskaan väärässä.