ELVYTYS ON VELANOTTOA

Nykyinen Matti Vanhasen hallitus satsaa elvytykseen. Näin halutaan pitää rattaat pyörimässä ja ihmiset työssä. Tämä on johonkin mittaan asti perusteltua politiikkaa.

On kuitenkin syytä muistaa, että rahalla elvyttäminen on velan ottoa. Nyt on tämä kulkutapa tullut tiensä päähän. Ei voida maksattaa seuraavalla sukupolvella mahdottomia. Huoltosuhteen jyrkkä muutos tarkoittaa, sitä että aina vain pienempi osa ihmisistä käy työssä. Aktiiviväestön osuus pienenee. Valtion ja kuntien velkamäärä on tällä hetkellä jo hälyttävä.

Nyt pitäisi kuunnella ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen viisaita ohjeita. Hänellä on perspektiiviä asioihin. Jos viime laman aikana Suomea olisi viety eteenpäin Väyrysen vakaan markan politiikalla, niin olisi ollut monta murhenäytelmää vähemmän. Silloin kuitenkin uskottiin presidentti Mauno Koiviston ja heikkotasoisen pääministeri Harri Holkerin ylivahvan markan linjauksiin. Se oli kohtalokas virhe. 

Arvoisat suomalaiset! Kuunnelkaa talouden pidossa menestyvää yritysrypästä pyörittävää, tohtori Paavo Väyrystä. Hänellä on taas kerran järkevää sanottavaa.