MILLÄ LIHAKSILLA?

Ihmetellä täytyy, kuinka ruotsalainen mäkituomari on päässyt mäkiviikolle tuomitsemaan. Läntinen naapurimaamme on ollut mäenlaskussa kehitysmaa. Heillä ei ole ollut aikojen saatossakaan juurikaan kansainvälisen tason mäkimiestä eikä näin ollen minkään sortin mäkikulttuuria voi yhdistää svenssoneihin.

Mutta mäkiviikolla vain on ruotsalaistuomari Per Busk antamassa pisteitä. Polvensa kuntoon saanutta oppikirjamaisia alastuloja tekevää ja uljaasti lentävää mäkikotkaamme Janne Ahosta tämä svenskituomari kohteli härskisti antamalla hänelle loistavasta hypystä vain 17,5 tyylipistettä.

Miten tämä on mahdollista? Ovatko omat ”toppatakkiedustajamme” lepästä, kun ollaan hiihdon kansainvälisissä kabineteissa päättämässä edustuksista? Norjalaiset ja ruotsalaiset pitävät meitä pilkkanaan.

Miten tällainen tuomarointi voi jatkua? Esimerkiksi jalkapallossa on olemassa kontrollijärjestelmä, jos tuomari toimii epäoikeudenmukaisesti tai mokaa, niin hänet voidaan siirtää sivuun.

Onko suomalaisten mäkituomareiden taso niin heikkoa, ettei heitä kelpuuteta mäkiviikolle? Tai ovatko meidän kansainväliset hiihtojohtajamme niin lepsuja, että tällainen saa jatkua ja tyydytään vain tilanteeseen.