VANHANEN YLLÄTTI

Tämän aamun uutiset kertoivat, että pääministeri Matti Vanhanen luopuu ensi kesän Lahden puoluekokouksessa keskustan puheenjohtajuudesta. Uutinen yllätti ainakin minut täydellisesti. Minulla ei ollut mistään suunnasta edes pientä vihjettä tähän suuntaan.

Vanhasen perustelut tulevasta jalkaleikkauksesta ja siitä toipumisesta ovat tietysti noteerattavia. Todellinen syy lienee kuitenkin se, että Matti on viimeisen päälle puolueen mies. Hän näki tilanteen sellaiseksi, että hänen vahva asemansa pitää haastajat loitolla. Oli olemassa vaara, ettei puheenjohtajan vaaliin tule haastajia ja se olisi ollut puolueen kannalta huono vaihtoehto. Keskusta tarvitsee nyt reipasta ravistelua ja sen synnyttää takuuvarmasti aito puheenjohtajakamppailu. 

Meidän Matti osoitti olevansa Suuri Keskustalainen.