PUHEMIES SAULI NIINISTÖ, MALLIOPPILAS

Puhemies Sauli Niinistö on ollut viime vuodet korokkeella, josta hän on mieluusti paimentanut ja opastanut muita poliitikkoja. Hän on esiintynyt mallioppilaana. Hän palautti esimerkkinä muille pikkusumman saamiaan vaalitukeja. Puhemies Niinistö kehoitti jokin aika sitten puoluetoveri Ilkka Kanervaa palauttamaan Nova Groupilta tulleet syntymäpäivälahjat. Näissä toimissa paistoi farisealaisuus.

Tämän päivän lehdissä kerrotaan, että puhtoinen Niinistö on saanut liki 100.000 euroa salattua vaalirahoitusta Nova Groupilta ja suursijoittaja Ahti Vilppulalta. Ahti Vilppulaa on kuulusteltu sisäpiirikaupoista, joiden tutkiminen on vielä kesken. Vilppula on kansainvälinen suursijoittaja.

Puhemies Sauli Niinistö toimi ennen tätä vaalikautta Euroopan Investointipankin (EIB) varapääjohtajana. Mielenkiintoista olisi tietää, mitä suursijoittaja Vilppula haki suurella Niinistölle suunnatulla vaalituella? Tämäkin kytkentä pitäisi selvittää perusteellisesti. Se olisi myös Niinistön kannalta hyväksi. Ei jäisi turhia epäilyksiä.

Kokoomus on tähän asti päässyt vaalirahasotkuista kuin koira veräjästä. Nyt se on mallioppilas Niinistön kera sotkeutunut niihin korviaan myöten.