SIVISTYSVALTIOSSA VANHUKSET ON HOIDETTAVA ARVOKKAASTI

Tasavallan presidentti Tarja Halosen lähimmästä sisäpiiristä oleva julkidemari ja kirjailija Kaari Utrio ehdotti äsken kuolemanpillereitä sairastuville vanhuksille. Näin säästyisivät yhteiskunnan varat ja vanhuksilta loppuisivat kivut.

Tämä ei ole sosialidemokraateilta mikään uusi avaus. Historian valossa heille on aina ollut tärkeää puolustaa aatetta ja yhteiskuntajärjestelmää. He eivät ole olleet kiinnostuneita yksilön murheista ja pienen ihmisen kohtaloista.  Älymystöön itsensä lukeva Utrio ei provosoivalla lausunnollaan yllätä mutta masentaa. Tähänkö on tultu?

On sanottu, että vanheneminen on taidetta ja sairaudet ovat elämän korkeakoulua. Ikääntyville ihmisille pitää antaa mahdollisuus vanheta  ja myös sairastaa arvokkaasti. Vanhukset eivät voi olla vain kuluerä. Pitkän elämän soisi kaikkien kohdalla päättyvän kauniiseen ehtooseen.