ISLANTI — oma saarensa, oma maailmansa

Olin Islannissa vajaan viikon reissulla. Olemme pikku porukalla jo pitkään harrastaneet kaupunkilomia kohteina etupäässä Euroopan pääkaupungit. Pohjoismaitten pääkaupungit on nyt sitten kierretty. Jokaisella pohjoismaalla on kaunis ja mielenkiintoinen ”capitolinsa”.

Islannin matkan ohjelma oli suunniteltu itse ja näin suitset olivat omissa käsissämme. Tukikohtamme oli Reykjavikin keskustassa sijaitsevassa hotellissa.  Sieltä teimme vuokra-autolla retkiä  maaseudulle. 

Näimme ja koimme höyryä ja jäätä. Gullfossin putous, geysirit, Thingvellirin käräjätanner, Vatnajökull-jäätikkö, Sininen laguuni sekä Reykjavikin kuuluisat nähtävyydet kuten kaupungintalo ja Pärlan tulivat tutuiksi. Ajelimme autolla hyvillä mutta vaativilla saaren teillä yli 800 km. Yhden iltapäivän kruunasi valasristeily Atlantilla saaliina monta näköhavaintoa näistä merten valtiaista.

Maisemat olivat kuin satukirjasta tai kuun pinnalta tai sitten jotain siltä väliltä. Voi sanoa kuten entinen mies: ” Olipa hyvä kun tuli lähdettyä.”