YRITYSJOHTAJAT KUPPAUSLINJALLA

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan esimerkiksi M-Realin hallituksen jäsenten palkkiot nousevat tänä vuonna noin 500.000 euroon vaikka yhtiön kurssi on pudonnut noin 80 % eikä osinkoa vuodelta 2008 makseta senttiäkään. M-Real on Metsäliiton tytäryhtiö ja Metsäliiton omistavat metsänomistajat. Voi perustellusti sanoa, ettei omistajaohjaus toimi. 

Kyllä hallintoneuvostoilla olisi töitä. Jonkun pitäisi katsoa yritysten hallituksissa istuvien perään. Heistä on muodostunut vallasväen etuoikeutettu piiri, joka on täysin vieraantunut arkitodellisuudesta. He elävät omaa elämäänsä toinen toistaan kannattaen. He eivät kanna vastuuta. Suomalaisen metsäteollisuuden ulkomaiset seikkailut ovat maksaneet maltaita. Turpiin on tullut ja lujasti. Mutta herrat vain nostavat palkkioitaan.

Kyllä olisi kirveellä töitä.

Yksi kommentti artikkeliin ”YRITYSJOHTAJAT KUPPAUSLINJALLA”

  1. täytyyhän sitä hallituksen jäsenten palkkioita korottaa jotta he edes viitsivät tulla hallitukseen. metsäyhtiöiden hallituksessa istuminen ei tänä päivänä taida olla niitä maailman helpoimpia hommia, vaikkakin operatiivinen johto eteen on valmiit laskelmat tuottanut. Ulkomaiset seikkailut tai oikeastaan voidaan puhua Amerikan seikkailuista maksoivat StoraEnsolle törkiän kolokosti, UPM selvisi onneksi järkevällä hinnalla. Nyt ollaan onneksi palattu lähtöruutuun, sillä liiketoiminnan perusajatus on se ettei kannattamatonta liiketoimintaa tueta.

    Toista se oli ennen kuin halpaa rahaa ja pääomaa oli markkinoilla jaossa, mutta ei se riskisijoittakaan enää halua rahojaan puhtaasti ilmaan heitettävän.. ovat vaativaisia ja istuvat tiukasti rahojensa päällä.

Kommentointi on suljettu.