VANHANEN DRAAMAN MESTARI

Minua on huvittanut se myllytys mitä erityisesti media ja poliittinen oppositio on kohdistanut pääministeri Vanhasen Rukalla hiomaan taktiikkaan eläkeikärajakysymyksen eteenpäinviemisessä. 

Vanhasen suunnitelma onnistui täydellisesti. Nyt kun pöly kiihkon päältä laskeutuu huomaavat hitaimmatkin mistä oli kysymys. Pääministeri ja hallitus pääsivät  parempaan neuvottelutilanteeseen kuin he odottivatkaan. Hallitus otti askeleen taakse ja kaksi eteen. Yleislakollakin uhkailtu tulevien vuosien eläkeikäkiista etenee kohti lopullista ratkaisua siististi ja kolmikantaisesti.

Ei Matti Vanhasta kannata aliarvioida. Kyllä hän asiansa osaa. Tämän päivän Keskipohjanmaa -lehdessä oli otsikko: ” Jutta Urpilainen takoi Vanhasta kuin tikka.”  Siitä takomisesta ei jää kummosiakaan jälkiä Vanhasen kylkeen sen verran köykäinen ja tylsä on suurimman oppositiopuoleen puheenjohtajan nokka.

Jos tapaan Matti Vanhasen, niin kehotan häntä jatkamaan hiihtoharrastustaan ja käymään useammin Rukalla. Pääministeri Matti Vanhanen osoitti olevansa draaman mestari. Hän osaa sekä käsikirjoittaa että ohjata.