KESKIPOHJALAINEN LUONTOAARRE

On tullut joka kesäiseksi perinteeksi käydä pyörällä Seljesissä. Viime sunnuntaina kauniissa elokuun säässä pyöräilin edestakaisin lomakylään . Tämä ihmeen kaunis paikka sijaitsee Kälviältä vain reilun kahdenkymmenen kilometrin päässä, jos polkee Ridankylän ja nyt varsin hyväkuntoista Saarukasta lähtevää metsätietä pitkin.

Lomakylän emäntänä tämän kesän toiminut Annika Ojatalo sattui olemaan paikalla ja otti minut ystävällisesti vastaan. Annika on täysverinen ammattilainen ja yrittäjä. Toivottavasti hän jatkaa , sillä hänenlaisensa idearikas osaaja saa paikan kannattavasti pyörimään, jos kuka. Valitettavasti sateinen ja koleahko kesä ei ole ollut tällaiselle lomakyläbisnekselle paras mahdollinen.

Seljesinharju on noin kaksi kilometriä pitkä ja tie kulkee upeasti harjun päällä ja vesistöjen välissä. Kelpaa siinä pyöräillä ja ihastella luonnon kauneutta ja herkkää rantamiljöötä. Seljesistä löytyy kävelyreittejä ja luontopolkuja. Siellä on mahdollisuus harrastaa lohikalastusta ja voi vuokrata veneitä. Mökkejä on ja alueella sijaitsee 150 paikkainen ravintola.

Toivon mukaan kaunis Seljes pysyy jatkossa sellaisissa käsissä, etteivät markkinavoimat rakenna sitä pilalle. Seljes on nykyisellään keskipohjalainen luontoaarre. Siellä kannattaa käydä.