ENGLANNIN LIIGA KÄYNNISTYI

Viime viikonloppuna pyörähti käyntiin Englannin valioliiga, joka on monen jalkapallofanin ja veikkaajan mielestä kovatasoisin ja mielenkiintoisin jalkapallosarja.

Valioliigan avauskierroksella tuli jo yllätyksiä. Yksi niistä oli, kun Manchester United jäi kotitasapeliin Newcastlea vastaan. Arsenal, Chelsea ja Liverpool ennakkoon Manch U ohella kovimmiksi arvioidut joukkueet aloittivat voitoilla.

Kovasti uudistunut Tottenham kärsi vierastappion Middlesbroughin kentällä. Se oli pettymys. Tottenham lähti tähän kauteen suurin toivein. Vielä on liian aikaista arvioida Spursin tilannetta. Harjoitusottelut ovat sujuneet erinomaisesti. Paljon on kiinni siitä, miten uudet pelaajat sopeutuvat joukkueeseen ja armottomaan liigaan.

Tottenham joutuu myös ratkaisemaan tähtihyökkääjänsä Dimitar Berbatovin tilanteen. Joukkueen pelimoraalin kannalta on vaikeaa pitää joukkueessa pelaajaa vastoin tahtoaan. Todennäköistä on, että Berbatov myydään lähiaikoina joko Manchester Unitediin tai Barcelonaan. Siinä tapauksessa Spurs tarvitsee uuden hyökkääjän ja hyviä voi olla juuri nyt vähän tarjolla.

Tottenhamin manageri Juande Ramosin otteita seurataan nyt suurella mielenkiinnolla. Pystyykö hän nostamaan Spursin neljän suuren joukkoon? Monet edellytykset ovat olemassa. Tottenham on varakas seura. Kaikki on kiinni siitä, saako Ramos rakennettua yhtenäisen ja toimivan joukkueen. Yksi pääsky ei Tottenhamissakaan kesää tee.