JÄTTIUKONPUTKEA ESIINTYY KÄLVIÄLLÄKIN

Sain eräältä valppaalta, luontoa tarkkaavalta kuntalaiselta aiheellisen puhelinsoiton. Hän sanoi, että jättiukonputkea on monin paikoin kirkonkylän taajamassa. Petollisen kaunis, 80-luvulla Suomeen koristekasviksi tuotu jättiukonputki on myrkyllisyytensä vuoksi muodostunut monin paikoin ongelmaksi.

Se on valtaan päästyään todellinen kiusankappale. Esimerkiksi Jyväskylässä uutisten mukaan sitä torjumaan on perustettu oma torjuntapartio. Jättiukonputki leviää luontoon erityisesti pihajätteiden kautta. Norjassa tämän iho-oireita aiheuttavan myrkkykasvin leviäminen on karannut käsistä.

Uskon, että täällä ei ole aihetta hysteriaan. Mutta sietää asiaa seurata. Kun ympäristösihteeri saapuu kesälomaltaan, niin aion välittää hänelle tiedon tästä vaanivasta vaarasta. Kiitokset yhteydenotosta. Luontoa kannattaa tarkkailla.