EI TULLUT ORANSSIVALLANKUMOUSTA

Näin parhaaseen kesäaikaan ei viitsi kommentoida kuin todella tärkeitä tapahtumia. Jalkapallon EM-turnaus on kestänyt reilut kaksi viikkoa ja nyt ollaan lähestymässä loppuhuipentumaa.

Ennen puolivälieriä näytti, että Hollanti on pitelemätön. Tuntui siltä, että joukkueesta ei heikkoa lenkkiä löydy. Oranssipaitojen loistelias pelinrakentelu ja tappavan tehokas viimeistely niittivät joukkueen toisensa perään.

Mutta kuningas jalkapallo on ympäripyöreä. Alkuotteluissa vaatimattomia otteita esittänyt Venäjä nousi ihmemies Andrei Arshavinin johdolla kuin tuhkasta ja voitti puolivälieräottelussa täysin ansaitusti Hollannin. Jalkapallomaailma oli saanut uuden loisteliaan tähden. Olen nyt nähnyt Arshavinin pelaavan kahdesti ja kummassakin pelissä hän on ollut tyrmäävän tehokas.

Neljästä puolivälieräottelusta ainoastaan Espanjan voitto Italiasta meni  omien ennakkokaavailujen mukaisesti. Muut kolme ottelua päättyivät yllätyksellisesti.

Edessä ovat välierät. Ottelupareina Saksa ja Turkki sekä Espanja ja Venäjä. Monet toivoivat vihdoin Espanjalle onnea arvokisoissa. Nyt espanjalaisilla on yhtenäinen ja taidokas joukkue, mutta vastassa on hurmiossa pelaava Venäjä, jonka tahtipuikkoa heiluttaa hollantilainen huippuvalmentaja Guus Hiddink ja nuoren, nälkäisen joukkueen pelintekijänä taiteilee loistelias Andrei Arshavin.

Välieräotteluista tulee huippujännittävät. Loppuottelujoukkueet selviävät tulevan keskiviikko-ja torstai-illan suuria tunteita herättävissä peleissä.