HISTORIALLINEN VALINTA

Eilen valittiin kokkolalainen 32-vuotias kansanedustaja Jutta Urpilainen sosiaalidemokraattisen puolueen ensimmäiseksi naispuheenjohtajaksi.

Tämä on maakunnallisesti ja erityisesti uuden Kokkolan kannalta merkittävä valinta. Demarit eivät ole aikaisemmin näin pohjoisesta puheenjohtajaansa valinneet. Tänään ratkaisevat puolue-elämässä puheenjohtajan henkilökohtaiset ominaisuudet. On toisarvoista mistä hän on kotoisin.

Matkat ovat lyhentyneet, asiat ja tieto liikkuvat sähköisesti. Tänään ihmiset elävät reaaliajassa ja seuraavat livenä maailman tapahtumia. Monenlaista työtä voidaan tehdä etätyönä. Se antaa lisää mahdollisuuksia maakunnille ja ruuhka-Suomen ulkopuolelle.

Demarien puheenjohtajuutta ei voi tehdä etätyönä. Se on vaativa ja vastuunalainen tehtävä. Poliittinen kilpailu vaatii taitoa, tahtoa ja johdonmukaisuutta. Taistelu äänestäjistä kolmen isoimman puolueen kesken on kovaa. Erityisesti poliittisessa keskustassa on tungosta. Pelkillä korulauseilla ei pitkälle pötkitä.

Uudella puheenjohtajalla Jutta Urpilaisella on hyvät lähtökohdat onnistua. Hän pääsee aloittamaan työnsä kohtuullisen puhtaalta pöydältä. Hänessa on uutuuden viehätystä ja myöskin nykyään niin välttämätöntä lavakarismaa. Median kanssa on pärjättävä.

 Toivotan onnea uudelle puheenjohtajalle.