UKKOLAN OUDOT VAATEET

Kokoomuslainen kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Tuulikki Ukkola on päässyt  toistamiseen uutiskynnyksen yli varsin omituisilla kannanotoillaan.  Kohteena on ollut pääministeri Matti Vanhanen ja hänen yksityiselämänsä.

Muutama päivä sitten hän perustuslakivaliokunnan jäsenenä vaati, että perustuslakivaliokunnan pitäisi tutkia, onko Vanhanen puhunut totta seurustelusuhteensa alkamistavasta ? Tällaisilla kommenteilla meneillään olevasta oikeusprosessista kansanedustaja Ukkola melko suoraan arvostelee perustuslakivaliokunnan jäsenenä oikeuslaitosta. Tässä olisi jopa oikeuskanslerille töitä.

Viime syksynä Ukkola vaati pääministerin eroa samasta aihepiiristä. Ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviesteistä Ukkola on onneksi osannut olla hiljaa. Tulee mieleen, että Tuulikki Ukkola käsittelee ”ukkoloita” vähän miten sattuu, ettei vain sinisten silmälasien takaa. Miten tällainen kansanedustaja voi olla arvostetun perustuslakivaliokunnan uskottava jäsen.

Minulla on sellainen käsitys, että perustuslakivaliokunnalla on tärkeämpääkin tehtävää. Näin luulisi olevan myös kansanedustaja Tuulikki Ukkolalla. Kannattaisi keskittyä vähän olennaisempaan.