LÄMMIN MUISTO ILKKA KANERVASTA

Parisen kymmentä vuotta sitten olimme Niemen Sailan kanssa järjestämässä Kälviältä urheilumatkaa Suomi-Ruotsi maaotteluun Helsingin stadionille. Ostimme 40 lippua ja olimme varmoja että saamme ne myytyä.
Samaan aikaan järjestettiin kuitenkin toinenkin matka ja oli muitakin samanaikaisia tapahtumia. Emme saanee kovista yrityksistä huolimatta myytyä kuin puolet lipuista.
Olin yhteydessä silloiseen Urheiluliiton toimitusjohtajaan Antti Pihlakoskeen. Hän sanoi ettei koskaan ole lunastettu takaisin myytyjä lippuja. Hän sanoi, että ainoastaan puheenjohtaja Ilkka Kanerva voi tässä asiassa auttaa.
Soitin Ilkka Kanervalle ja kerroin tapahtumien kulun. Hän oli silloin junamatkalla. Ilkka sanoi, että ilmoita Urheiluliiton silloiselle taloussihteerille, että on sovittu myymättömien lippujen takaisin lunastamisesta sekä rahojen palauttamisesta. Niin myös tapahtui. Keskustelusta jäi miellyttävä muisto.
Tapasin Kanervan jälkeenpäin ja sain kiittää häntä kädestä pitäen. Ilkka Kanerva oli hieno mies. Ystävällinen ja avulias.
Ilkka Kanervan muistoa kunnioittaen
Tapani Hankaniemi