IN MEMORIAM

Kunnallisneuvos Unto Ilmari Kallinen

Kälviän ensimmäinen kunnanjohtaja Unto Kallinen syntyi Kälviällä 26.11.1930 ja nukkui ikiuneen vaikean sairauden murtamana 11.7.2018 Kokkolassa.

Unto Kallinen suoritti kunnallistutkinnon vuonna 1955 Tampereen yhteiskunnallisessa korkeakoulussa. Kallinen teki elämäntyönsä kuntien palveluksessa. Hän toimi kunnansihteerinä Kyyjärvellä vuodesta 1955 vuoteen 1960 ja sen jälkeen Vetelissä 60- luvun puoliväliin sekä kunnanjohtajana Himangalla vuosina 1966-1970. Vuoden 1971 alusta hänet kutsuttiin kunnanjohtajaksi synnyinkuntaansa Kälviälle, josta tehtävästä hän jäi eläkkeelle 1994.

Kunnanjohtajan virka-asema toi Unto Kalliselle moninaisia maakunnallisia ja valtakunnallisiakin tehtäviä. Näihin aikoihin Unto kynti leveää sarkaa ja tulosta syntyi. Kälviä kehittyi ja asukasluku nousi tasaiseen tahtiin. Ansiokkaasti hoidetusta virkamiesurasta kunnanjohtaja Kalliselle myönnettiin vuonna 1982 Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki ja vuonna 1992 hän sai kunnallisneuvoksen arvon.

Unto Kallinen oli kunnallisjohtajana kyvykäs. Hänellä oli laaja näkemys asioista ja niiden taustoista. Hänen valmistelutyöhönsä saattoi aina luottaa. Vaikeatkin asiat ratkaistiin ja yhteinen sävel löydettiin. Meillä oli hyvä tiimi.

Unto Kallinen ei korostanut omaa osaamistaan. Hommat sujuivat oltiin sitten Helsingissä, maakunnassa tai täällä kotipitäjässä. Hän ei tuonut itseään esiin mutta, kun miestä tarvittiin niin kaikki sujui.

Unto Kallista jäivät kaipaamaan Terhi-puoliso, kolme poikaa perheineen ja sisarukset sekä muut sukulaiset ja ystävät.

Lämmöllä muistelemme poisnukkunutta. Läheinen yhteistyö teki meistä ystäviä.

Nyt Unto on poissa. Paljon on poissa.

Hyvää matkaa Unto.

Tapani Hankaniemi

Kauko Ojala​