TERVEISIÄ HELSINGISTÄ

Keskustalaiset keskipohjalaiset-ryhmä kävi reilu viikko sitten Helsingissä piirin puheenjohtaja Mari Kerolan ja toiminnanjohtaja Jirka Hakalan johdolla. Kutsua oli kuullut vajaat 20 innokasta matkaajaa. Junalla menimme ja tulimme.

Matkan ohjelma oli mielenkiintoinen ja asiantuntemuksella laadittu. Ensimmäinen kohteemme oli eduskuntatalo. Siellä meidät vastaanottivat keskustalaisille tutut Seppo Kääriäinen, Antti Kaikkonen ja Tuomo Puumala. Monet meistä eivät olleet käyneet uusitussa kansanedustajien työpaikassa, joten esittelykierros kiinnosti. Mainittakoon, että istuntosalin seinäkankaiden värjäys on matkalla olleen Värisävy Oy:n tuotantojohtaja Sari Pekkarisen kätten töitä.

Seuraavaksi menimme oman ministerimme Mika Lintilän vastaanotolle elinkeinoministeröön.. Ministerin pesti vaatii hyvää kuntoa, sillä lyhimmätkin työpäivät ovat vähintään 12 tuntisia. Vaativia kokouksia ja tapaamisia riittää runsaasti jokaiselle päivälle. Hyvin on Mika tehtäväänsä hoitanut. Työn ja toimeentulon syrjään ovat päässet monet uudet työnhakijat. Sitä kautta on myös maamme talous kohentunut.

Päivän viimeinen vierailukohde oli MTK. Siellä järjestöjohtaja Matti Voutilainen esitteli talon moninaista toimintaa. Maa- ja metsätalouspolitiikka kiinnosti matkalaisia. MTK:n tarjoaman kahvin ja ruisleivän äärellä käytiin vilkas keskustelu alan nykytilasta. Luovia esityksiä ja evästyksiäkin MTK:n johdolle tuli.

Ensimmäisen vierailupäivän päätti yhteinen illallinen. Paikalla oli keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen.

Toinen kisapäivä alkoi mukavalla yllätyksellä. Apollonkadulla oli päättynyt keskustan työvaliokunnan kokous. Vastaamme tulla tupsahti pääministeri Juha Sipilä, jonka kanssa saimme vaihtaa kuulumisia. Puoluetoimistoa ja sen toimintaa esittelivät Tuomas Meriniemi ja keskustaopiskelijoitten puheenjohtaja Auli Piiparinen. Heidän nuorekkaat ja raikkaat esityksensä vakuuttivat ja antoivat vahvan viestin puolueen menestymisestä.

Retken viimeinen kohde oli kuntatalo, jossa meitä isännöi varatoimitusjohtaja Timo Reina. Sielläkin keskusteltiin vilkkaasti, etenkin sote-ja maakuntauudistuksesta. Mutta ei se meidänkään voimilla kovin paljon liikahtanut. Totesimme vain, että eteenpäin pitää mennä. Konkeloon tätä suurta uudistusta ei voi jättää.

Lisämausteen tälle matkalle toi piirimme uusi toiminnanjohtaja Jirka Hakala. Hän on ilmoittautunut puoluesihteerikisaan, joka käydään tulevan kesän puoluekokouksessa Sotkamossa. Ei Jirka missään tarkkailussa ollut mutta kuitenkin. Tämän retken aikana tulin siihen tulokseen, että olen Jirkan ehdokkuuden takana.

Jirkalla on hyvät ihmissuhdetaidot. Hän esiintyi joka kohteessa luontevasti ja jämäkästi. Hän hallitsee myös käytännön järjestelyt. Sanalla sanoen mutkaton tulevaisuuden mies. Hän tuo puolueellemme paljon kaivattua lisäarvoa.

Olipa hyvä kun tuli lähdettyä tälle reissulle. Vakuutuimme matkan aikana, että Sipilän hallitus tekee hartiavoimin työtä Suomen hyväksi.

Tapani Hankaniemi
Kälviä