Lännettynyt Suomi

 

Suomalainen uutisointi maailman tapahtumista on löysää. Lännettynyttä. Kritiikkiä esitetään vain Venäjää ja sen toimintaa kohtaan. Toki siinä on kritiikin aihetta. Paljonkin. En itsekään hyväksy Venäjän nykyisiä toimia.

Mutta kaikkia niitä jotka yrittävät ymmärtää jollakin tavalla suurta itäistä naapuriamme, syytetään peruutuspeiliin katsojiksi ja taantumuksellisiksi. Muistakaa edistykselliset mitä tapahtui Sikojenlahdella. Ei Amerikka hyväksynyt ohjuksia lähelleen. Venäjä perääntyi. Hyvä näin.

Muistakaa mitä tapahtui Saksojen jälleenyhdistymisessä. Puhuttiin sopimuksesta ettei Nato aseta ohjuksia Venäjän lähialueille. No mitä on tapahtunut? Ohjuskilpiä on ja lisää on suunnitteilla Naton toimesta ihan Venäjän iholle. Enää puuttuu että Suomi luovuttaa puolustamisensa Natolle ja päästää lännen sankarit muutaman kymmenen kilometrin päähän Pietarista.

EU on aliarvioinut Venäjän ja toiminut jenkkien käsikassarana. EU:n piti olla rauhanliike. Siihen siitä ei ole eikä tällä menolla tule.

Suomi on heittänyt Paasikivi-Kekkosen perinnön kauas pois. Siitä ei ole enää edes järjestämään rauhanneuvotteluja. Suomi on menettänyt uskottavuutensa puolueettomana maana sekä idässä että lännessä.

Ensi viikolla järjestettävä Etyj-juhlakokous pitäisi peruttaa. Ilman Venäjää sitä on turha pitää. Ei alkanut ulkoministeri Timo Soinin taival kaksisesti. Miten presidentti ei puuttunut tähän ja estänyt tällaisen farssin syntymisen?

Tällaisen toheloinnin seurauksena Suomi on joutumassa tosi kiusalliseen asemaan.