KESKUSTAVÄKI RISTEILYLLÄ

Viime viikonloppuna järjesti Suomen keskusta puolueensa vaalistartiksi risteilyn Tallinnaan. Piirin järjestämällä bussikuljetuksella menimme Helsinkiin. Kolmivuotias pojanpoikani soitti minulle lauantaina menomatkalla linja-autoon, että Tottenham on voittanut Arsenalin. Matka alkoi siis mainiosti.

Laiva oli täynnä tyytyväisiä ja iloisia keskustalaisia. Kaikkiaan meitä oli noin 1900, joista keskipohjalaisia oli arviolta noin 70. Mukana olivat ansiokkaasti meidän kaikki neljä kansanedustajaehdokastamme Mika Lintilä, Johanna Paloranta, Tuomo Puumala ja Ulla-Maija Åstrand.

Laivalla hiottiin vaaliasetelmia ja tavoitteita. Keskustan ensisijainen tehtävä on saada maan talous jaloilleen ja kasvu-uralle. Siinä on tehtävää yllin kyllin. Se ei onnistu keskikaljan voimalla. Koko reissun aikana minä en kuullut yhtään puheenvuoroa olutasiasta. Tämä kohina johtuu vuonna 2013 tehdystä esityksestä jossa alkoholin haittoja laajasti pohdittiin. Tästä kilpailijat poimivat esiin yhden lauseen ja saivat revittyä tällaisen kohun. No se on varmaa ettei keskiolut poistu kaupoista.

Keskustan keskeisiä tavoitteita on saada suomalaisille lisää työtä ja toimeentuloa. Turhan hallinnon purkamistalkoisiin keskusta lähtee tositarkoituksella. Perheet ja niiden hyvinvointi ovat keskeisiä tavoitteitamme. Keskustan tavoitteet on esitelty suomalaisille jo niin monilla kanavilla etten tässä niitä käy kattavasti luettelemaan.

Se kävi reissulla selväksi että jos keskusta saa tulevissa eduskuntavaaleissa valtakirjan johtaa maata, niin ote tulee olemaan vahva ja päättäväinen. Suomi on ollut jo pitkään tilanteessa jossa suurin piirtein kaikki tärkeät päätökset ovat jääneet puolitiehen jos sinnekkään. Maa tarvitsee nyt hallituksen joka ryhtyy tositoimiin. Haasteet ovat suuret ja tie kivinen. Keskusta on valmis puheenjohtaja Juha Sipilän johdolla vastuuseen. Se on valmis käärimään hihat ja tekemään töitä suomalaisten parhaaksi.

Risteilyn tarkoitus oli saada keskustaväki innostumaan ja tekemään töitä tulevia eduskuntavaaleja varten. Se onnistui. Varman vakuuden siitä antoi Paula Lehtomäen johdolla yhteisesti laulettu SUOMI KUNTOON biisi. Siinä laulussa ja tunnelmassa kiteytyi yhteinen tahto ja henki. Se laulu innosti porukan ja loivensi meren aallotkin. Myrsky ei meitä häirinnyt.

Kiitokset piirin väelle hyvin järjestetystä matkasta. Oli muistorikasta olla mukana.

Tapani Hankaniemi

Kälviä