OMA VIISAS ULKOPOLITIIKKAMME ON ENÄÄ MUISTO VAIN

Pitkäaikainen kokoomuslainen ulkopolitiikan asiantuntija, että oma ulkopolitiikkamme loppuminen ei siis tarkoita Virmavirran mukaan suomettumista vaan länsisuuntautuneisuutta.
Virmavirta kauhistelee, että Kokoomus ajaa Suomea Natoon ja on unohtanut muka Paasikiven viisauden Suomen maantieteestä. Hän valittaa, että ”nyt on menossa sellainen aalto, että Venäjä on kaiken pahan alku” ja ”russofobia myy hyvin, totuudesta ei paljon väliä”.  Virmavirta suree, että venäjän opiskelu loppui, kun sen olisi pitänyt kiinnostaa entistä useampia. Virmavirta kehuu Aleksanteri-instituuttia ja haukkuu UPI:a sekä ivaa ”muotikirjailija” Sofi Oksasta, jonka linja on itseruoskinta.
Virmavirta jatkaa:

Arvopohjainen ulkopolitiikka on todella lyönyt itsensä läpi: Länsimaiset arvot, It is new! Niiden hetki on nyt. Media uskoo tähän kuin pukki suuriin sarviinsa huomaamatta, että maailmassa on toisenkinlaista kulttuuria ja ajattelua. Se ummistaa silmänsä niiltä kaaoksilta, joihin esimerkiksi koko arabimaailma on ajautunut lännen tukiessa siellä erilaisia separatisteja. Se ei liioin huomaa sitä etupiirinsä laajentamista, jota länsi, siis EU ja Nato, on tehnyt 1990-luvun alusta alkaen itäisessä Euroopassa.
Slaavilaisuuden kehto, ensimmäinen Venäjä, jossa kyrilliset aakkoset ovat syntyneet, maailman korruptoitunein maa, josta osaavat ihmiset ovat muuttaneet pois, Venäjään taloudellisesti sitoutunut ja yhteiskunnalliselta struktuuriltaan luhistunut valtio on kelvannut ainakin avustuslupausten kohteeksi, kun se on luvannut irtaantua Venäjästä! Missä on ollut kaiken paljastava media, tutkiva toimittaja, kun tämä on tapahtunut?
Virmavirta siis toivoo, että Talvitien ym. opit otettaisiin käyttöön ja palattaisiin vanhaan.
Arvostamani Jarmo Virmavirta on oikeassa. Suomesta on on tullut isännätön ja emännätön talo. Ulkopolitiikasta on tullut toritavaraa. Yksi ja toinen poliitikko antaa ääneen ajateltuja ulkopoliittisia lausuntoja milloin missäkin mediassa. Yleensä ne ovat Venäjä vihamielisiä ja kritiikittömiä lännen myötäilyjä.

 

Tyhmyys ja yksisilmäisyys on nyt Suomessa korkeassa kurssissa.