USKOTTAVUUS HUKASSA?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pesee puolueensa kasvoja tositarkoituksella. Soini on totuuden edessä, hänen on vietävä perussuomalaiset seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen. Toistamiseen ei voi livohkaan lähteä. Ellei puheenjohtaja tässä onnistu, niin puolue kutistuu uskottavuuden puutteeseen. Onnistuuko Soini tässä? Sen ratkaisevat äänestäjät.

Täältä kentältä kuntatasolta katsottuna perussuomalaisten tilanne ei näytä kovin hääviltä. Kävin lukemassa Kaustisen seutukunnan keskustelupalstoja ja muutamia muitakin vastaavia. Näissä kirjoituksissa ja mielipiteissä riittää arvostelua ja syytoksiä mutta ei juurikaan rakentavia ehdotuksia. Kaustisellakin taustamusiikkina soi epävireinen ja innostuksen tappava riitasointi. Pienissä kunnissa erityisesti luulisi nyt olevan tärkeätä löytää yhteistyöllä ratkaisuja joilla selvitä vaikeista tulevista vuosista. Mutta perussuomalaisten päätähtäin näyttää olevan kahinointi omassa kunnassa.

Niin täällä Kokkolassakin. Valituksia, eriäviä mielipiteitä ja henkilökohtaisuuksiin meneviä syytöksiä. En jaksa uskoa että niillä kuntalaisten, kaupunkilaisten ja kansalaisten luottamusta kerätään. Käydyt seurakuntavaalitkin Kokkolassa sen osoittivat. Tällainen toiminta on erityisen vahingollista perussuomalaisille itselleen. Heidän joukoissaan  valtaosa on kunnollisia kansalaisia ja päteviä luottamushenkilöitä. Kuinka kauan nämä katsovat tällaista joutavan jauhantaa? Selkeitä ennusmerkkejä ilmassa on että puolueesta virta vie poispäin.

Suomessa eletään nyt taloudellisesti kovia aikoja. Julkisen sektorin talous on joutunut liki syöksykierteeseen. Nyt ei auta pikkupolitikointi vaan on saatava aikaan kunnissa ja kaupungeissa yhteistyötä puolueitten ja viranhaltijoitten kesken ja näin löydettävä ratkaisut tuleviin vaikeisiin kysymyksiin.