ISÄNNISTÄ TULEE ISÄNTIEN VARJOJA

Kuuntelin yksi aamu kokoomuslaista kuntaministeri Henna Virkkusta. Hän on puhekone. Jokaiseen esitettyyn kysymykseen tulee vastaus kuin levyltä.

Ei voi välttyä ajatukselta, että ministeri on liian kokematon vetämään näin suurta ja vaativaa kunta-alan remonttia. Vastoin kunta-alan asiantuntijoiden mielipiteitä Virkkunen ajaa hallitusohjelmaansa kuin käärmettä pulloon. Keskustan vaatimuksille parlamentaarisesta valmistelusta hän viittaa ylimielisesti kintaalla.

Kataisen hallitus on ajamassa Suomea vahvojen isäntäkuntien hallinnoimaksi yhteiskunnaksi. On absurdi ajatus, että nämä tulevat uudet kunnat voisivat lunastaa esimerkiksi sairaanhoitopiirien omistamat kiinteistömassat.

Kataisen hallitus on tekemässä suurkunnista yhä velkaantuneempia ja rahattomia toimijoita. Näihin pakkoliitetyistä kunnista tulee torppareita.

Tässä Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen ajamassa uudistuksessa ei pärjää kukaan. Korkeintaan rahalaitokset voivat kohotella kulmakarvojaan.

Isännistä tulee isäntien varjoja ja renkien asema kärjistyy.