KOVAA PUHETTA KOKOOMUSLAISILTA

Kokkolalainen Matti Savolainen arvosteli KP 26.7 aiheellisesti kokoomuslaisten viimeaikaisia kannanottoja. Niin teen minäkin.

Helsingin johtava kunnallispoliitikko,kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja,  kokoomuslainen Harry Bogolomoff haluaisi lakkauttaa Lapin yliopiston. Hänen mukaansa sieltä valmistuneet kelpaavat vain lumitöihin.

Bogolomoff pitää Lappia muutenkin rasitteena ja elätettävien reservaattina. Bogolomoff jatkaa, että Lappiin kuskataan rekkakaupalla etelästä rahaa. Muutaman kerran omien sanojensa mukaan Lapissa käyneeltä mieheltä kovaa tekstiä. Mainittakoon, että Bogolomoff toimii myös jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana. Sietäisi jääkiekkoväen vaihtaa miestä ennen sarja-avausta. Kärpät voi olla vaarallinen joukkue ensi kaudella.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja edellisen hallituksen asuntoministeri Jan Vapaavuori arvosteli Itä-Suomen yliopiston saamaa juristikoulutusta sanomalla, että tällainen päätös ”oikein hävettää.” Hänen mukaansa yliopistojen pitää sijaita siellä missä ihmisetkin eli ruuhka Suomessa. Kokoomuksen johdolle tiedoksi. Laajamittaista kansainvälistä yhteistyötä tekevän Oulun yliopiston saavutuksia ei tarvitse hävetä.

Nämä kokoomuspolitiikkojen lausunnot ovat kovia. Eivät tällaiset loukkaavat jopa rasistiset mielipiteet voi mennä ohi olan kohautuksella. Eivätkä nämä ole yksittäisten kokoomuslaisten harhalaukauksia. Kyllä nämä kuvastavat laajemminkin kokoomuslaista keskittämisvimmaa ja nykyjohdon ajattelua. Turha tällaisten lausuntojen jälkeen on pahoitella ja hyvitellä. Kyllä tuon tason vaikuttajien pitää tietää mitä julkituovat.

Kokoomus pääministeri Jyrki Kataisen johdolla on ajautunut toivotalkoista ylikuntoon. Heistä on tullut voittojen myötä ylimielisiä. He viittaavat kintailla kansalaisten mielipiteille. Siitä on yhtenä selkeänä osoituksena sinisilmäinen ja vaihtoehdoton EU:n raha- ja talouspolitiikka.