TIETÄMÄTTÖMÄT MINISTERIT

Ministerit ovat heitelleet kiitettävästi säästöideoita hallitukselle. Mutta joukossa on myös sellaisia, jotka panevat epäilemään, ovatko niiden esittäjät ollenkaan perillä valtiontalouden perusteista.

Liikenneministeri Merja Kyllönen haluaisi poistaa kilometrikorvaukset tai ainakin alentaa niitä. Valtiolle siitä ei tulisi euronkaan säästöä, ellei Kyllönen tarkoita nimenomaan valtion palkollisten korvauksia.

Kilometrikorvaukset maksaa näet aina työnantaja.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson puolestaan kiisti Tampereella käydessään, että esitys lasten kotihoidontuen lyhentämisestä olisi muu kuin huhu. Huono huhu se onkin, sillä vaikka kotihoidontuki poistettaisiin kokonaan, valtio ei säästäisi euroakaan.

Kotihoidontuen maksaa kyllä Kela, mutta se perii siihen kuluneet rahat kuukausittain takaisin kunnilta. Niinpä myös keskustelu valtion menojen siirtämisestä tätä kautta kunnille on pohjaa vailla.

Näin kirjoitti Aamulehti ja oli harvinaisen oikessa.