VÄYRYNEN PALAUTTI USKON

On totta, että viime eduskuntavaalien jälkeen Suomen Keskusta oli lyöty tantereeseen. Olimme lamaantuneita ja kokovartalokipsissä kuten mäenlaskun maajoukkueemme tällä hetkellä.

Onneksi keskustalaiset tajusivat, että löytyy vain yksi päävalmentaja, joka saa joukkueemme uudelleen nousuun. Hän on kunniapuheenjohtajamme tohtori Paavo Väyrynen.

Presidenttiehdokkaanamme Väyrynen on kiertänyt liki Suomen joka kolkan ja saanut ihmiset taas innostumaan. Perustellusti voidaan sanoa, että Väyrynen on elvyttänyt keskustalaisuuden ja saanut palautettua itsetuntomme.

Tästä osoituksena ovat viimeiset mielipidelukemat, jotka osoittavat selkeää nousua.  Uuden vuoden päivän Väyrysen maakuntatilaisuudet Oulussa ja Kokkolassa  osoittivat, että kansalaiset ovat liikkeellä. Kokkolassa arviolta noin 600 ihmistä ja Oulussa hyväsesti toista tuhatta. Kyllä uudistunutta Paavoa kelpasi kuunnella.

Presidenttiehdokas Sauli Niinistön paikallinen tukimies Bjarne Kallis kritisoi jokin aika sitten mielipidepalstalla KP 29.12.) Väyrystä sanomalla, etteivät ne puheet vaan teot. Tämä on farisealaista viisastelua.

Jokainen kunta-, valtio- ja kansainvälisen tason päättäjä demokraattisessa maailmassa tietää, ettei päätöksiä sanella eivätkä ne aina ole itsensä näköisiä. Vain diktaattorit ja despootit voivat toimia Kalliksen kysymällä tavalla. Kallis kuittasi euroalueen tämän päivän talousvaikeudet lyhyesti sanomalla, ettei tämä ole eurokriisi vaan velkakriisi. Se oli ylimielinen ja mitäänsanomaton lausunto.

Kallikselle tiedoksi, että Väyrysen ohella on muitakin hyviä presidenttiehdokkaita. Esimerkiksi europarlamentaarikko Sari Essayah. Hänen mielipiteitään Eurooppa-politiikasta ja sen talouden pidosta kelpaa kuunnella. Lisäksi hän on miellyttävä persoona. Essayah on selkeästi Suomella töissä. 

Palaan vielä Väyrysen viime sunnuntaiseen Kokkolan kansalaisjuhlaan. Olen olllut monissa keskustan tilaisuuksissa mukana. Tämä oli yksi parhaista. Omat kansanedustajamme Mika Lintilä ja Tuomo Puumala pitivät erinomaiset evästyspuheet presidenttiehdokas Väyryselle. Lisäksi juhlan juontajana toiminut Sari Puutio äityi parhaimmilleen. Hän piti tilaisuuden jäntevästi ja taidokkaasti hyppysissään.

Kiitoksia keskustapiirille tilaisuudesta. Se oli toivoa antava ja kaikinpuolin onnistunut.