YTIMESSÄ LÄMPENEE

Yhä harvemmat uskovat, että euroalue säilyy nykyisellään. Viimeisin merkittävä todiste epäilijöille oli, kun Euroopan veturin Saksan dielselmoottorissa on ilmennyt käyntihäiriöitä. Euroopan Unionin ydin lämpenee pahaenteisesti.  

Suomen historiankin valossa oli kovaotteista vallankäyttöä ja näyttöä, kun silloiset mahtimiehet Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö veivät hallituksensa tiedonantomenetelmällä Suomen Euroopan ytimeen sen rahaliittoon. Siitä oli kansanvalta ja demokratia kaukana. Kyllä tämän luokan asiasta olisi pitänyt ehdottomasti järjestää kansanäänestys.

Paljonko tämän Lipposen ja Niinistön seikkailun loppulunnaat sitten suomalaisille maksavat? Sitä ei tiedä kukaan. Piikki on edelleen auki. Tämä ei tiedä hyvää kenellekään eikä varsinkaan vähävaraisille ihmisille ja syrjäseuduille.

On harmi, kun mikään puolue ei enää järjestä kunnon marsseja, joissa saisi  rauhanomaisesti osoittaa mieltään. Vasemmistopuolueetkin ovat kokoomuksen kanssa marjassa.

Osallistuisin ilman muuta ja nostaisin kylttini korkealle. Siinä lukisi toisella puolella: MEHILÄISET JA MUUT SIIVEKKÄÄT!  MAKSAKAA VERONNE SUOMEEN ja toisella puolella: JULKISEN TERVEYDENHUOLLON PUOLESTA.

Kun seuraa nykyisen hallituksen toimintaa, niin tulee mieleen työvuosiltani eräs pakkasaamun öljytilaus, kun hätääntynyt naisääni soitti: ” Voi, voi, voi – öljy on loppu ja Alvarikin vain nukkuu.”