MITEN TÄSSÄ VIELÄ KÄY?

 

Eurorakennelman tulevaisuus näyttää kovasti epävarmalta. Tukea tarvitsevia maita tulee pelottavalla vauhdilla lisää.

Enää kohtuullisessa eurokunnossa olevia maita ovat Saksa, Suomi ja Viro.  Suomenkin talouden taivaalla on uhkapilviä. Taloutemme ohjakset ovat nyt tiukasti sosialidemokraattien käsissä. Valtiovarainministerinä on demareitten puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja työministerinä toimii SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen.

Tuore valtiovarainministeri Urpilainen kiirehti jo tiedottamaan, ettei seuraavan vuoden valtion talousarviota sitten näpelöidä. Pääministeri Jyrki Kataisellakaan ei ole kovin paljoa siihen puuttumista. Kun vielä lisätään, että Ihalainen on istutettu estämään työelämän uudistukset, niin sääliksi käy kokoomusta ja sen puheenjohtajaa pääministeri Kataista. Demarit pistivät pääministerin permantoon omasta heitostaan.

Suomen talouden kannalta tilanne on vähintäänkin pulmallinen. Kilpailukyvyn kannalta tarvittavia uudistuksia ei todennäköisesti saada aikaiseksi. Ei ainakaan Urpilaisen kaikkia myötäilevällä tavalla.

Valtiovarainministeri Urpilaisen Kreikka paketin kylkeen saamat vakuuslauseet voivat vielä tulla omaan nilkkaan. Ensinnäkään niillä ei ole mitään konkreettista merkitystä. Toiseksi tällä menolla Suomikin voi ajautua talousahdinkoon. Mites sitten suu pannaan?