LEIJONAT KIISTATTOMASTI PARAS JOUKKUE

Suomi kiekkoili kautta aikojen toisen jääkiekon maailmanmestaruutensa eilen Slovakiassa. Mestaruus oli kaikella tavoin ansaittu. Leijonat pelasivat koko turnauksen erinomaista jääkiekkoa. Leijonat olivat joukkue. Muut kärkimaat olivat enemmän tai vähemmän yksilöittensä varassa.

Ei pitäisi valita kisojen parhaita kesken turnauksen. Mitenkään ei voida perustella eilisen jälkeen, että Ruotsin maalivahti oli kisojen paras pelaaja. Suomalaisista kisojen tähdistöön mahtui vain Jarkko Immonen. Ruotsalaisia kisojen direktoraatti valitsi all stars miehistöön kolme. Valinnat menivät pelleilyn puolelle.

Suomen joukkueessa pelasi kuusi pohjoisen poikaa. Lasse Kukkonen, Topi Jaakola, Janne Pesonen, Mika Pyörälä, Juhamatti Aaltonen ja Mikael Granlund. Kärppien toimitusjohtaja Juha Junnoa mahtaa harmittaa kun supertähtiensä Granlundin ja Aaltosen siirroista Kärpät eivät pääse osingoille. Granlund pääsi livahtamaan HIFK:iin puoli ilmaiseksi ja Aaltosen sopimuspapereissa ei tiettävästi ollut Venäjä pykälää. No tällaisia lipsahduksia saattaa urheilumarkkinoillakin sattua.

Ruotsalainen tämän aamuinen Expressen lehti oli otsikoinut Leijonien voiton yhdellä sanalla paljon puhuvasti: Perkele.

Leijonat olivat upea joukkue ja mm-mestaruus hullaannutti suomalaiset. Urheilu on väkevä voima.