TUNNELMA TIIVISTYY

Ennakkoäänestys on käynnissä. Kansanedustajaehdokkaat kiertävät vaalikenttiänsä pitkää päivää painaen. Taottava on silloin kun rauta vielä on kuumaa. 

Viimeinen MTV 3:n  gallup näytti, että keskusta oli kuronut kokoomuksen karkumatkan kiinni. Se myös osoitti, että perussuomalaisten nousu olisi taittunut. Demareille tämä mielipidetiedustelu ei kovin lupaavaa tulosta luvannut.

Jännittävissä tunnelmissa mennään vaaleihin. Näiden eduskuntavaalien ykkösaiheeksi on noussut talouspolitiikka. Sitä keskustelua käydään kahdella tasolla sekä eurooppalaisen rahoitusjärjestelmän että kotimaisen talouden pidon näkövinkkelistä.

Oppositio on kritisoinut hallituksen linjaa, joka on tähdännyt yhteisvaluutan puolustamiseen ja eurooppalaisen rahoitusjärjestelmän tukemiseen.

Perussuomalaisten impivaaralainen näkemys, että pitää palata juurilleen ja sanoutua irti eurooppalaisesta rahoitusjärjestelmästä ja yhteisvaluutan puolustamisesta, on hämmentävän populistinen ja epäviisas.

Miten suomalaiset käyvät seuraavan EU:n ohjelmakauden maatalousneuvotteluihin, jos emme pysy yhteisrintamassa? Kyllä valttikortit siinä tapauksessa suomalaisilla maatalouden puolustajilla ja neuvottelijoilla olisivat todella heikot.   

Entä miten suomalaisten työpaikkojen kävisi, jos perussuomalaiset alkaisisivat tätä maata johtaa? Heidän opeillaan tällaisessa vientivetoisessa maassa kuten Suomi tulisi tuhansia ja taas tuhansia uusia työttömiä. Puolet suomalaisten kansantulosta tulee viennistä. 

Hallitus on pääministeri Mari Kiviniemen johdolla luotsannut venettämme karikkoisella reitillä luottamusta herättävästi ja vastuullisesti.   

Asialinja on oikea ja kestävä tapa selvitä menestyksellä eteenpäin.  Arvoisat äänestäjät! Täällä meidän Keski-Pohjanmaalla on Suomen keskustalla kolme osavaa ehdokasta: Mika Lintilä, Tuomo Puumala ja Jaana Vainionpää-Tahvanainen.