Mari Kiviniemen kirje

Laitan välillä blogilleni muidenkin kirjoituksia. Mari Kiviniemi lähetti tänään keskusta-aktiiveille kirjeen, jossa hän käy hienosti läpi ajankohtaisia asioita.

Apollonkadulla 3.12.2010

Hyvä ystävä,

Vielä näin Itsenäisyyspäivän ja joulukiireiden alla lähestyn kaikkia Teitä keskusta-aktiiveja tällä kirjeellä. Eduskuntavaalien lähestyminen nimittäin näkyy ja kuuluu. Se on hyvä, koska tästä eteenpäin kaikki puolueet joutuvat paljastamaan äänestäjille, millä otteella ne lähtevät valtakirjaa eduskuntavaaleissa kansalta pyytämään.

Keskustan oli helppo valita omansa: olemme asialinjalla. Tämä linja on kuvattu myös Kajaanin puoluevaltuustossa lanseeratussa kampanjailmeessämme. Signeeraamme kaiken kampanjamateriaalimme tästä lähtien maailman pelkistetyimmällä sloganilla: Asiaa.

Olette varmaan huomanneet, että politiikan pikaruokaa tarjoavia on paljon liikkeellä. Pienistä yksityiskohdista tehdään draamaa arkipäivän viihteeksi. Näennäisen kansanomaisuuden taakse kätketään suuri määrä itsekeskeisyyttä ja tosiasioiden kieltämistä.

Yksinkertaistetun hokkuspokkus-politiikan houkuttelevuus näkyy nyt eduskunnan päätettävänä olevassa Irlanti-tuessa. Irlannin tukeminen ei ole Keskustalle helppo päätös. Suomen ja Euroopan ei olisi koskaan pitänyt joutua tällaiseen pakkorakoon. Me Keskustassa teemme päätöksemme ainoastaan Suomen ja suomalaisten etua valvoen.

Sdp:n vaihtoehto eli käsien ylös nostaminen johtaisi kylmään kyytiin suomalaisille lapsiperheille, asuntovelallisille ja eläkeläisille korkojen nousun, irtisanomisten, työttömyyden ja sosiaaliturvan leikkausten muodossa.

Nyt käytävä keskustelu on selkeyttänyt tulevien eduskuntavaalien vaihtoehdot. Keskusta on linjansa valinnut. Me haluamme rakentaa parempaa Suomea johdonmukaisella työllä ja päätöksiä punniten. Tämä on minun ja Keskustan vastaus niille, jotka miettivät, mihin uskoa.

Asialinja voi tuntua tylsältä, mutta se on ainut kestävä tapa rakentaa tätä maata. Meillä suomalaisilla on yhteisiä huolenaiheita. Mietimme elämän eri vaiheissa, miten jaksaa arjen pyörityksessä, mistä rahat laskuihin, asumiseen ja ruokaan, miten läheiset pärjäävät ja mistä työtä tai opiskelupaikka.

Näihin asioihin puolueiden pitää pystyä vastaamaan. Ja juuri näiden asioiden takia sillä on väliä, ketkä tätä maata johtavat.

Kutsun Sinut kumppanikseni asialinjalle. Paremman Suomen rakentamisessa Keskusta on paras vaikuttamisen väylä. Näytöt kahdeksan vuoden ajalta puhuvat puolestamme: nojaamme puolueen pitkään aatteelliseen linjaan. Keskusta on yhteiskuntaa turvallisesti uudistava puolue. Valitsemme ihmisten tasavertaisuuden ja valinnanvapauden emmekä lähde mukaan vihapuheisiin.

Aatteemme ja arvomme näkyvät tietysti asioiden takana. Koko Suomen rakentaminen on Keskustan politiikkaa. Toimimme suomalaisen työn puolesta sekä kannustamme yrittäjyyteen ja omatoimisuuteen. Tuemme ihmisiä perusturvalla emmekä hylkää heitä köyhyyspakettien armoille. Keskusta on perheiden luottopuolue. Lupaan, että perheiden etuuksia eikä myöskään perusturvaa leikata Keskustan myötävaikutuksella.

Keskusta haluaa toteuttaa työelämän uudistukset niin, että työssä viihtyvä ihminen jaksaa myös kotona elää hyvää elämää. Vaikka työelämässä moni asia on hyvin, jotain on myös vialla. Jokainen osaa kertoa ikäviä juttuja tavallisilta suomalaisilta työpaikoilta: on ylikuormitusta ja huonoa johtamista, epämääräisiä ja koko ajan muuttuvia toimenkuvia, kiirettä ja vaatimuksia, joiden alla moni uupuu.

Sivistysliikkeenä teemme kaikkemme, että suomalaisten ikääntyminen on arvokasta ja turvallista. Samalla pidämme huolta siitä, että lapsemme saavat tulevaisuudessa nauttia puhtaasta ja rikkaasta suomalaisesta luonnostamme.

Keskustan tehtävä on huolehtia, että suomalainen kansanvalta vahvistuu, ja että ihmisillä on oikeus ja mahdollisuus oman elämänsä hallintaan.

Meidän kelpaa kyllä kysyä suomalaisilta, millä muulla, uudella tai vanhalla puolueella, on näistä asioista paremmat näytöt kuin Keskustalla. Oma vastaukseni on: ei millään eikä kenelläkään.

Vaalit ovat viiden kuukauden päästä. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu.

Tuore puolueiden kannatusmittaus osoitti, että kaikki on mahdollista. Ykköspaikka on meistä itsestämme kiinni. Gallupitkin sen todistavat: voimme saavuttaa ihmisten luottamuksen omalla linjallamme ja tekemällä työmme hyvin.

Viime kädessä on kyse ihmisten kohtaamisesta ja kuuntelemisesta. Keskusta puhuu ihmisten kanssa heidän mieliään painavista asioista, ongelmien ratkaisuista ja paremman Suomen rakentamisesta – tasavertaisesti kaikille suomalaisille.

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää ja kohtuullisen rauhallista Joulun odotusta!

Mari Kiviniemi

******

Tässä alla lisää lukemista ja kuuntelemista.

Keskusta julkisti viime viikonvaihteessa puoluevaltuustonsa kokouksessa Kajaanissa ensi kevään vaalikampanjansa linjan.

Voit lukea Kajaanissa pitämäni linjapuheen täältä:
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Puheet.iw3?showlocation=e92fc60a-1be6-4dcb-91a7-ba14c1b9c136&newsID=edd4b90b-fe86-4bb0-b74b-cd1e0a63fb55

Toimittaja Katja Ståhl kysyy minulta Keskustan tämän viikon radiomainoksissa asialinjasta ja sen vaihtoehdosta, poliittisesta pikaruoasta. Mainosspotit ovat kuunneltavissa radio Novan ja Iskelmän kanavilla 5.12. asti ja ne löytyvät myös täältä:
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Mari/Katja_Ståhl_kysyi_Marilta_asioista.iw3