TURHAA HAIKAILUA

On paikallaan muistella aikoja entisiä ja antaa arvo menneille ja oppia niistä. Mutta menneisyyden vangiksi ei kannata jäädä. Entisen haikailu on turhaa. Turhaan haikailuun syyllistyvät kaikki, niin myös me keskustalaiset.

Keskipohjalainen keskustaväki kyselee aina silloin tällöin oman maakuntalehtemme Keskipohjanmaan nykyisen linjan perään. Esitetään tiukkoja mielipiteitä miten ja mitä lehti saisi kirjoittaa. Minuakin on pyydetty, että pitäisi kirjoittaa ja kyseenalaistaa Keparin  toimituspolitiikkaa. En ole yhtynyt näihin arvioihin enkä näe tänäänkään, että olisi aihetta ripityksiin.

Ei tämän päivän maakuntalehti voi olla enää minkään yksittäisen puolueen tai yhteisön sanansaattaja. Kyllä maakuntalehden tehtävänä on kertoa asiat niinkuin ne ovat. Salaaminen ja tiedon panttaaminen eivät kuulu tähän päivään. 

Oli meille onneksi, että saatiin maakuntalehden päätoimittajaksi satakuntalainen Lassi Jaakkola. Hän toi uutta raikasta otetta keskipohjalaiseen keskusteluilmastoon. Päätoimittaja Jaakkola on puolustanut sanan vapautta ja lehden riippumattomuutta ansiokkaasti. 

Mielestäni tämän päivän Keskipohjanmaa täyttää hyvän maakuntalehden vaatimukset.