OULUN ETELÄISEN PALONTORJUNTAA

Ylivieskaan puuhataan vakinaista palokuntaa. Ainakin Oulainen, Merijärvi, Nivala, Pyhäjärvi ja Reisjärvi vastustavat hankkeen toteuttamista. Suunniteltu projekti toisi tullessaan 17 uutta virkaa ja noin 630.000 euroa lisäkustannuksia 18 kunnalle.

Kun ajelin Ylivieskan ohi muutama viikko sitten, niin väistämättä katse kohdistui  uuteen paloasemaan. Se oli massiivisen komea. Sen rakentamisessa ei ole ollut rahasta uupeloa. Kyllä tällainen palatsi tarvitseekin vakinaisen sammutusväen tiloihinsa. Ei ole järkeä pitää tuollaista monumenttia tyhjillään.

Satunnaisesta matkaajasta vain tuntuu, että paloaseman suunnittelussa on ollut mittakaavavirhe. Näin suuri ja komea paloasema tarvitsisi ympärilleen väestörikkaan suurkaupungin.

En ihmettele, vaikka hanketta ympäristökunnissa vastustetaankin.