PÄÄTÖKSIÄ ON TEHTÄVÄ

Huonona aikana pitäisi tehdä sellaisia päätöksiä, joilla voisi sitten iskeä, kun talouden nousukausi alkaa. Instrumentit pitäisi olla vireessä silloin, kun työt alkavat.

Energiakysymykset ovat instrumenttiasioita. Edullista perusenergiaa tarvitaan tulevaisuuden Suomessa. Pohjois-Suomen kaivos- ja matkailuteollisuus tarvitsevat kilpailukykyistä energiaa pärjätäkseen kiristyvässä kilpailussa. Ei tästä haasteesta selvitä risuilla eikä männynkävyillä.

Uudesta pohjois-Suomeen sijoitettavasta ydinvoimalasta olisi pitänyt jo tehdä päätös. Tässä suomalaisen työn ja toimeentulon tulevaisuuden kannalta elintärkeässä asiassa Vanhasen ja Kataisen hallitus on vitkastellut. Päätöksenteko polkee paikallaan. Pyörät pyörivät tyhjää. Ne suttaavat ja se on huono homma.

Arvoisa maan hallitus. Olisi syytä lopettaa jahkailu. Teollisuus ja yrityselämä kaipaavat ratkaisuja.