SAIRAANHOITOPIIRISSÄ SIIVOTTIIN

Eilen pidettin K-P:n erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän ( nimi pitkä kuin nälkävuosi) valtuuston kokous. Tärkeimmäksi ja myös kuumimmaksi asiaksi nousi sairaalan siivouksen järjestäminen.

Pohjana oli kuntayhtymän hallituksen äänestyspäätös 4-3 siirtää siivous omaksi työksi. Valtuusto äänesti asiasta ja päätti pitää siivouksen edelleen ISS Palvelulla. Perusteena oli vähintäänkin 500.000 euron vuosittainen hintaero ISS:n hyväksi ja yleisten sopimusehtojen 16. kohdan työvoiman siirtoa koskeva ehto.

Lisäksi katsottiin, että vasta taloon rekrytoitu siivoustyönjohtaja voi nyt jatketun kahden vuoden sopimusajan valvoa ja seurata siivouspalvelujen tasoa ja kustannuskehitystä. 

Minusta se oli järkevä päätös. Ei hyvin johdettua ja myönteisessä kehitysvaiheessa olevaa sairaalaa pidä ajaa hässäkkään saatikka sopimuserimielisyyksien takia raastupaan.  

Kuntayhtymän valtuusto osoitti vastuullisuutta ja näytti selkeästi kaapin paikan. Näin tulee kiistakysymyksissä toimia.