NOITAVAINON AIKAA

Elämme kauneinta kesän aikaa. Suomi valmistautuu loman viettoon. Valtakunta pannaan heinäkuussa periaatteessa kiinni.

Mutta politiikassa on menossa kova jahti. Valtakunnan media johtotähtenään Hesari yrittää sinnikkäästi pistää pääministeri, keskustan puheenjohtaja Matti Vanhasen rautoihin ja pois viralta vaalirahoitusten takia.

Se olisi kyllä oikea silmänkääntö temppu. Toistamiseen on keskustalainen pääministeri median jahdittamana  vaikeuksissa. Onko tämä sitten oikeudenmukaista ja tasapuolista kohtelua? Eipä tietenkään.

Demarit ja kokoomus ovat saaneet olla rauhassa, vaikka samat ovat olleet heillä menetelmät vaalirahan saannissa. Tässä usean vaalin viidakossa ei mikään puolue ole saanut rahoitettua vaalikustannuksiaan omasta pussistaan.

Tämä keskustaan kohdistuva ajojahti on saanut noitavainon piirteitä. Näistä median jahtaamista vaalirahoista se itse on ahminut suurimman osan omaan pohjattomaan kitaansa.

Miksi media ei juokse ammattiyhdistysliikkeen myöntämien vaalitukien perässä? Näiltä on lähtenyt monien yhdistysten kautta ja myötävaikutuksella vasemmistopuolueille euro poikineen. Niitä tuotiin takavuosina ammattiyhdistyspamppujen palttojen taskuissa ulkomailta asti.