KOKKOLAN JALKAPALLOSTADION

Päivän maakuntalehdessä oli uutinen, ettei Kokkolaan rakenneta jalkapallostadionia. Hankerahat on karsittu kaupungin budjetista. Se on täysin ymmärrettävää. Tässä taloustilanteessa ei voida kyseistä hanketta toteuttaa.

Kun taas esitys, että nykyinen Keskuskenttä peruskorjattaisiin vaiheittain liigatasoiseksi areenaksi ei ole mielestäni perusteltua eikä järkevää.  Keskuskenttään ei kannata enää satsata. Vain sen verran, että siinä pystytään pakolliset sarjapelit pelaamaan. Kun taloustilanne elpyy, niin Keskuskenttä on syytä ottaa asuntojen rakentamisen kohteeksi. Se on sijainniltaan kaupungin parasta kerrostaloaluetta. 

Ei lama oikeuta sijoittelemaan infraa hajakylvön tavoin. Kyllä logistisesti toimivia ratkaisuja tulee etsiä. Jalkapallostadionin suunnittelu Keskuspuistoon pitää viedä loppuun ja ottaa suunnitelmat mapista sitten kun hanke on mahdollista toteuttaa ja rahoituskuviot ovat selvät.

Toivottavasti asiasta käydään laajaa ja rakentavaa keskustelua, ennenkuin liinat lyödään kiinni.