NIMITYKSIÄ

Meille keskipohjalaisille tuli jokin aika sitten merkittävä ja miellyttävä nimitysuutinen. Vetelistä maailmalle lähtenyt Esko Aho nimitettiin Nokia Oyj:n johtajaksi ja johtokunnan jäseneksi.

Eskon tie kansainvälisen talouselämän huipulle sai siltä Harwardin reissulta ratkaisevan käänteen. Pääministerin kokemus ja Sitran menestyksellinen johtaminen ja arvokkaitten kansainvälisten verkostojen luominen ovat tehneet Eskosta arvostetun korkean tason globalisaation asiantuntijan. 

Esko siirtyy Nokian palvelukseen 1.11.2008 ja hänen vastuualueensa tulevat olemaan globaalinen yhteistyö- ja yhteiskuntavastuu. Me keskipohjalaiset toivotamme Eskolle onnea ja menestystä.

Merkittävä maakunnallinen talouselämän nimitys julkaistiin viime viikon lopulla. Kosekin toimitusjohtaja Antti Porko valittiin Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n toimitusjohtajaksi.

Ala on haasteellinen ja nopeasti kehittyvä. Toisaalta sähköinen media ei ainakaan vielä uhkaa kirjapainon päätuotetta sanomalehteä. Uskon, että me keskipohjalaiset edelleenkin aloitamme päivämme kahvin ja Keskipohjanmaa-lehden kanssa. Toki kirjapainoalaan liittyy paljon muutakin kuin aamun lehti.

Myös Antille, Ruohtalon pojalle, onnea ja menestystä uudessa tehtävässään.