KUIN KÄÄRMETTÄ PYSSYYN

Kokoomuslainen puolustusministeri Kari Häkämies ajaa suomalaisia Natoon jääräpäisesti ja kaikilla konsteilla. Viimeksi Atlantti-seuran kevätkokouksessa tämä politiikan ”Lännen -Jukka” ehdotti, että Suomen ja Ruotsin pitäisi liittyä yhdessä Natoon.

Parasta aikaa laaditaan selontekoa puolustuksemme järjestämisestä. Puolustusministeri haluaa puheillaan tietenkin vaikuttaa selonteon sisältöön. Hallituksen ohjelmaan Natoon liittyminen on kirjattu avoimeksi mahdollisuudeksi.

Puolustusministeri ei nauti minun luottamustani. Hänen pitäisi noudattaa yhteisesti hyväksyttyä hallitusohjelmaa. Häkämiehen argumentit ovat jenkkilästä kotoisin. Ne perustuvat kuponkien alustavaan tarkasteluun.

Kokoomuslainen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen totesi vähän aikaa sitten Lauantai-seurassa, että suuren naapurimme Venäjän mielipidettä kannattaa puolustusselontekoa tehdessä kuunnella. Salolainen on oikeassa, kyllä vähempi merkityksellisemmissäkin katselmuksissa naapureitten mielipidettä kysytään.

Mielestäni Suomen edelleenkin kannattaa toimia kansainvälisissä selkkauksissa sovinnonetsijänä ja liennyttäjänä. Presidentti Kekkosen viisaat sanat ”mieluummin lääkärinä kuin tuomarina” toimivat edelleen.

Suomen tähän asti harjoittama puolueettomuuspolitiikka on ollut viisasta ja kaukonäköistä ulkoasioitten hoitoa. Tyhmäksi se ei muutu, vaikka muutama juppipoliitikko niin väittääkin.